Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /var/www/html/vhosts/robur/verteks.si/source/news.php on line 247
ZAKAJ SO POTREBNI PREGLEDI ELEKTRIČNIH IN STRELOVODNIH INŠTALACIJ?

Zakaj so potrebni pregledi električnih in strelovodnih inštalacij?


Zaradi varnosti uporabnikov objektov in, da onemogočimo možnost električnega udara je potrebno električne inštalacije preverjati po končani izvedbi ter namestitvi električne opreme, po spremembah, obnovah, popravilih ter tudi periodično. Za poslovne prostore in objekte je najdaljše dovoljeno obdobje za izvedbo meritev električnih inštalacij do 8 let, za stanovanjske zgradbe pa do 16 let. Po izvedbi pregleda vam merilec določi rok naslednjega pregleda in meritev.

Prav tako pa je potrebno strelovodne inštalacije preverjati po vsakem vzdrževalnem delu na sistemu, dograditvi, poškodbi ali udaru strele v LPS. Rok za pregled in meritve strelovodnih inštalacij je največkrat 2 ali 4 leta, v odvisnosti od zaščitnega nivoja.

Preverjanje električne in strelovodne inštalacije vsebuje pregled, preizkus in meritve. Po izvedenih meritvah izdamo ZAPISNIK O PREGLEDU inštalacije.

 

zakaj-so-potrebni-pregledi-elektricnih-in-strelovodnih-instalacij
Verteks tg d.o.o.
Cesta na Ostrožno 99
3000 Celje
G: 041 335 302
G: 051 349 698
E: info@verteks.si